Hofleverencier

Productie processen vouwkartonnages

DTP

DTPAlle aangeleverde bestanden worden door ons verwerkt in ArtPro, een toonaangevend softwareprogramma voor de vouwkartonnage-industrie. Na verwerking/opmaak in onze DTP afdeling worden de bestanden in PDF vorm en later indien noodzakelijk en/of gewenst door middel van drukproeven ter goedkeuring aan de opdrachtgever voorgelegd.

Computer To Plate

CTPDe uiteindelijke bestanden worden direct doorgestuurd naar de CTP installatie die de drukplaten binnen 5 minuten belicht en volledig geautomatiseerd ontwikkelt.

Drukken + (UV) lakken

drukkenIn de productiehallen staan vier drukpersen (72 x 102), met 2 tot 6 drukwerken, voor verwerking van 200 grams papier tot 600 grams vouwkarton. Ook wordt G- en N-golf rechtstreeks bedrukt. Acket brengt zowel dispersielak als UV lak aan, all-over of als spotlak, zoals in het ontwerp is bedoeld om contrast te creëren.

Veredelen

veredelenNa het drukken van de vellen vouwkarton kunnen nog speciale veredelingen plaatsvinden zoals holografie -of zilverfolie lamineren, foliedrukken in goud of zilver met speciale laklagen of kunststofcachering. Nieuwe ontwikkelingen op de markt worden nauwlettend gevolgd en toepasbaar gemaakt.

Stans

stansIn nauwe samenwerking met leveranciers van verpakkingsmachines worden vaak vóór een productie stansproeven gemaakt van oplagekwaliteit van de vouwkartonnage om optimale productie te waarborgen. Stanscapaciteit op een constant nivo is van groot belang voor de lijnefficiency/ runability bij onze eigen produktielijnen maar vooral voor onze opdrachtgevers.

Vensteren

vensterenDoor het aanbrengen van een venster van kunststof of acetaat in de vouwkarton verpakking krijgt een product een optimale zichtpresentatie. De venstermachine die hiervoor wordt gebruikt kan ook ingezet worden voor het aanbrengen van de papierstroken t.b.v. de gepatenteerde Crystal Airbox® verpakking.

Vouwen/plakken

vouwenNaast de bedrukking bepaalt de vouw- plakconstructie vaak het onderscheidend vermogen van de verpakking. Dankzij het opereren in vele verschillende marktsegmenten, is een schat aan ervaring opgebouwd over een groot scala aan verpakkingsvormen. Deze ervaring in combinatie met het brede machinepark geeft Acket al jaren de mogelijkheid vrijwel alle constructies in eigen beheer te produceren.