Hofleverencier

Hot2Home 91

Verpakking voor LambWeston (Hot2Home) genomineerd

De European Carton Makers Association (ECMA) Pro Carton organisatie heeft de frites verpakking die wij produceren voor LambWeston geselecteerd als finalist voor een European Carton Excellence Award 2018! De verpakking is in opdracht van LambWeston ontworpen door Van Berlo Design en Plato Product Consultants. Acket is de uitdaging aangegaan de verpakking ook daadwerkelijk geproduceerd te krijgen, met een succesvol eindresultaat. Met name het patroon van luchtgaten is hierin cruciaal en productietechnisch een uitdaging.

Naast het feit dat de Hot2Home verpakking genomineerd is als finalist in de categorie “Fast/ Convenience Foods”, dingt de verpakking ook mee naar de Public Award van de European Carton Excellence Awards. 

Hartelijk dank voor uw stem!
De winnaars worden op 20 september tijdens het Ecma Congress in Riga bekend gemaakt.

karton

Marktontwikkelingen karton

De vraag naar met name GC karton is sterk gestegen de afgelopen maanden. Ondanks de stijging aan de aanbodzijde met onder andere twee nieuwe fabrieken in Europa, zijn levertijden opgelopen naar 6 tot 7 weken. Voor de topkwaliteiten karton voor onder andere de dranken en sigaretten branches is dit zelfs opgelopen naar 8 weken. Begin van het jaar 2018 heeft er dan ook een prijsstijging van maar liefst 4,2% plaatsgevonden (gegevens Euwid). De eerste leveranciers hebben zich al gemeld met een volgende prijsstijging, welke nogmaals een stijging van ± 8 % zou inhouden. Het lijkt erop dat de vraag naar GC daadwerkelijk blijft stijgen, waardoor de kans groot is dat er met een prijsstijging rekening moet worden gehouden.

Voor GD-kartonkwaliteiten is de situatie inmiddels wat stabieler. Vorig jaar heeft er een prijsstijging van 3,5% plaatsgevonden (gegevens Euwid). Dit jaar hebben er nog geen prijsveranderingen plaatsgevonden. Ook de vooruitzichten duiden op stabiliteit. Levertijden zijn bijvoorbeeld met 2 à 3 weken normaal voor deze categorie. De enige onzekerheid is de grondstof (oud papier) voor deze soorten. De prijs van oud papier is zeer afhankelijk van de vraag uit China.

Schermafbeelding 2018 09 18 om 19.09.51kopie

Versnelling en versimpeling voor specificeren en goedkeuren van artwork


Na een periode van opbouwen en testen van ons nieuwe web-based platform WebCenter (Esko), is deze inmiddels beschikbaar gemaakt voor al onze klanten. Het platform helpt u en ons samen in het managen van de specificaties voor uw verpakkingen en in het gezamenlijke goedkeuringstraject.
In WebCenter zijn tools beschikbaar voor het controleren en goedkeuren van vormgeving, kleursamenstellingen en alle benodigde content zoals tekst, EAN codes, en correcties t.o.v. vorige versies. Het systeem helpt om snelheid en helderheid te behouden in het complexe traject om verpakkingen te ontwikkelen. Wat uiteindelijk de effectiviteit van uw verpakking verhoogt, foutkans en dus kosten verlaagt, en de ‘time-to-market’ tot wel 50% kan reduceren.


Indien u geïnteresseerd bent om aangesloten te worden op WebCenter en de vruchten te gaan plukken van deze tool, willen wij u vragen contact op te nemen met uw Sales- of Order Manager binnen Acket.

 

 

Wij zijn met de verpakking geproduceerd voor Lambweston (de Hot2Home verpakking, waarin de friet krokant blijft tijdens transport), genomineerd voor een Ecma Pro Carton award! Deze wordt aan een van de finalisten per categorie uitgereikt tijdens het Ecma congress op 20 september a.s.

Hieronder een link waar je (iedere dag 1 keer) kan stemmen voor de Public award, een extra en nieuwe categorie.  Leuk om te vermelden is dat je hiermee een iPad 9,7” 128GB kunt winnen. 

https://voting.procarton.com/en/carton-excellence-award/

Stemmen maar (op de Hot2home verpakking natuurlijk)!!

Korte instructie om je stem uit te brengen: Klik op foto- vul je e-mailadres in en bevestig.

stem carton excellence award

Acket in het nieuws

Heidelberg
Op de tweede dag van de Heidelbergs verpakkingsdagen kwamen journalisten naar België en Nederland om een bezoek te brengen aan twee bedrijven die de Heidelberg Speedmaster technologie toepassen.

Acket Drukkerij Kartonnage was de eerste stop. Tom Acket, directeur, geeft een tour door het pand waar ze gespecialiseerd zijn in de productie van gevouwen karton voor de voedselindustrie.

Innovatie
Acket blijft innoveren en merkte een tendens bij zijn klanten waarbij er minder vraag kwam naar voorraad en meer naar snelle levering van orders. Om aan die vraag te voldoen, moest Acket investeren in nieuwe, snelle machines. Er is gekozen voor de Speedmaster XL 106-6, die in vergelijking met competitieve machines tot wel 20% meer produceert.

Productiemogelijkheden
Om zich te blijven onderscheiden biedt Acket nu meer verschillende print en afwerktechnieken, inclusief verpakken in folie en met reliëf. De dubbele afwerkingsmogelijkheden van de Speedmaster XL 106-6 verbreden het aanbod en zijn gemakkelijk te produceren. Daarnaast focust Acket zich onder andere op een uitgebreid afvalsysteem en duurzame oplossingen als zonne-energie.